Elrond Network, merkeziyetsiz uygulama (dApp) geliştiricileri ve kurumsal çözümler için fayda sağlayan düşük maliyetli, verimli ve ölçeklenebilir bir blok zincir ağıdır.

Buna Göz Atmalısın

Elrond ağı, dağıtılmış uygulamalar ve işletmeler için merkeziyetsizlik, güvenlik ve ölçeklenebilirlik sağlamak üzere tasarlanmıştır. Proje, zincirler arası birlikte çalışabilirlik, geliştirici desteği ve maksimum operasyonel verimlilik elde etmeye odaklanır.



EGLD Coin Nedir?

Elrond Network, akıllı sözleşmelerin, merkeziyetsiz uygulamaların ve hatta tüm blok zinciri protokollerinin dağıtımı için tasarlanmış bir platform sağlar. Ağın işleyişini ise Elrond’un yerel kripto para birimi EGold ya da kısaca EGLD coin destekler. EGLD coin hem yönetişim mekanizmasının parçasıdır hem de staking ve doğrulayıcı ödülleri için kullanılır. Elrond ekosisteminde gaz ücretleri de EGLD coin ile ödenir.

Elrond projesinin kurucuları kimlerdir?

Elrond Network, 2017’de, Beniamin ve Lucian Micu kardeşler ile Lucian Todea tarafından kuruldu. Micu kardeşler, teknoloji alanındaki girişimleri ve iş deneyimleriyle biliniyor. İki kardeş daha önceden ilk token arzı (ICO)projeleri hakkında bilgi portalı olan ICO Market Data’yı kurdu. Ayrıca ikili yine dijital varlık yatırım fonu MetaChain Capital’i kurdu. Şu an aynı zamanda Elrond Network CEO’su olan Beniamin Micu, daha önce Nem Core’da çalıştı. Diğer kardeş Lucian ise daha önce Uhrenwerk 24, Cetto ve Liebl Systems şirketlerinde mühendis olarak çalıştı. Lucian Todea ise Soft32 şirketinin kurucusu ve CEO’su olarak tanınıyor. Ayrıca Todea mobil ödeme uygulaması mobilPay’in de ortağıdır.

Elrond projesini özel yapan nedir?

Elrond, diğer blok zincir ağlarındaki düşük verimin aksine, büyük internet platformlarıyla eşit düzeyde işlem hacmi sağlayabilmek için tasarlanmıştır. Elrond ağında saniyede 250 bin işlem gerçekleşebilmektedir. Visa saniyede 25 bin, Bitcoin (BTC) blok zincirinde ise sadece 7 işlem gerçekleşebilmektedir. Ayrıca Elrond maliyet açısından da oldukça avantajlıdır. Ethereum (ETH) ve Bitcoin’de maliyetler sürekli değişse de Ethereum’un zaman zaman 100 doları bulan işlem maliyetleri karşısında Elrond’un sadece 0.1 cent maliyeti bulunmaktadır.



Elrond Network, olağanüstü ağ verimliliğine, bir dizi benzersiz yenilik içeren özgün Güvenli Hisse Kanıtı (Secure Proof-of-Stake- SPoS) konsensüs mekanizması ve gelişmiş bir parçalama (Sharding) teknolojisi ile ulaşır. Güvenli Hisse Kanıtı algoritmasında doğrulayıcılar, blok zincirde tutulan tüm veriler yerine yalnızca kendi özel parçasında tutulan verileri onaylar.

Elrond ve Sharding

Elrond Network, ağ parçalama, işlem parçalama ve durum parçalama isimli üç standartlaştırılmış parçalama yöntemini dengeli bir yüksek performanslı sistemde birleştirir. Buna Uyarlamalı Durum Parçalama denir.

Ağ parçalama: Ağ düğümlerinin belirli parçalarda atanma ve eşlenme şeklini kolaylaştırır



İşlem parçalama: İşlemlerin parçalarla eşlenme şeklini belirlemek için kullanılır.

Durum parçalama: Parçalama türleri arasında en karmaşık olanıdır ve Elrond Network’ü rakiplerinden ayıran en önemli şeydir.

EGLD Coin Fiyatı

EGLD coin Binance borsalarından satın alabilirsiniz.



Benzer Gönderiler