Blockchain ve kripto paralar bir süredir hayatımızda, hatta ekonomik sıkıntılar çeken ülkelerde ise bir çıkış kapısı olarak görülüyor.

Bu piyasadan sadece Al-Sat yaparak para kazanılmıyor. Hatta al-sat ve holdtan daha çok kazandıran meslekler var.

Kripto paralara yatırım yaparak para kazanabilirsiniz fakat yatırım bu piyasada para kazanmak için tek yöntem değil.



Bu sektör henüz emekleme aşamasında olan bir sektör. Gelişmekte ve fakir olan sanayi devrimini kaçırmış olan ülkeler blockchain devrimini kaçırmamak için yarışmalı.

2021 yılındaki yükseliş kripto para sektörünün tanınmasında etkili oldu. Sektörünün gelişmesiyle beraber birçok yeni meslek grubu ortaya çıktı.

Özellikle son zamanlarda isimlerini çok duyduğumuz De-Fi, Metaverse, Web 3.0 gibi alanlarda bu gelişimin adımlarıydı.



Kripto para piyasası çok farklı bir boyuta ulaştı. 2022 yılında ve önümüzdeki yıllarda da bu sektörün büyümeye devam edeceğine inanıyoruz. Yeni bir sektör olduğu için çok fazla istihdam açığı var. Şimdi gelin bu alanlara göz atalım.

1- Blockchain Mühendisi

Blockchain teknolojilerini kullanan şirketler için dijital çözümler oluşturmaktan ve uygulamaktan sorumlu olan kişilere blockchain mühendisi denir. Çalıştığı şirketlerin teknoloji ihtiyaçlarını sürekli incelemeleri gerekmektedir.

2- Blockchain Geliştiricisi

Her kripto para bugün Dağıtık Defter Teknolojisi üzerine kuruludur ve blockchain de bunun en popüler olanı. Bir blockchain kuran kişiye de blockchain geliştiricisi denilir.



3- Yapay Zeka Mühendisi

Makineleri insan beyniymiş gibi çalışacak şekilde programlayan, makine öğrenme algoritmalarını tasarlayan kişilere yapay zeka mühendisi denir. Makineleri mantıklı ve verimli bir şekilde hareketler gerçekleştirmek amacıyla programlakta ustadırlar.

Buna Göz Atmalısın

4- Veri bilimci

Bilgi odaklı keşifler yapabilen, bulunduğu ortamdaki mevcut durumu tanımlayan, sınıflandırıcı olan ve durum hakkında gelecekle ilgili tahminleri yazılım kullanarak yapabilen kişidir. Çalışmalar hakkında çıkarımlar yaparak tahminsel ve önleyici modelleme yapar.

5- Dijital Pazarlama Uzmanı

Markası için hedef pazar ve kitlesini tespit eden, markayı daha tanınır hale getiren ve kitle iletişimini güçlendirmek için çalışan kişidir. Neredeyse bütün firmaların tercih ettiği; SEO, Analatik, reklamlar ve web sitesi gibi konulara da hakimdir.



6- Proje Yöneticisi

Proje Yöneticileri her konuda karşımıza çıkıyor. Burada kişilik özellikleriniz de çok önemli. Proje yöneticileri, mühendisliğin herhangi bir alanında, planlama, temin etme ve projenin yerine getirilmesinde sorumluluk sahibidir.

7- Yazılım ve Uygulama Geliştiricileri

Uygulama geliştirme uzmanı, iş ihtiyacı ve hedefleri doğrultusunda çeşitli yazılım ve uygulamaları tasarlamak ve geliştirmekle sorumludur. Mevcut uygulama veya sistemlerin performanslarını iyileştirme ve takip etme işlemlerini yürütür.

8- Yönetim ve Organizasyon Analistleri

Yönetim ve organizasyon analistleri; daha etkin çalışmalarını sağlamak ve kuruluşla ilgili problemleri çözmek için kuruluşlara yardım ederler. Organizasyonel yapıları, yöntemleri, sistemleri ve prosedürleri incelerler.



9- Blockchain Hukuku

Hukuki niteliği olan işlemlerin şifrelenmiş veritabanı olan blockchain sistemi üzerinden gerçekleştirilmesini ve bunun sonuçlarını konu edinen hukuki düzene blockchain hukuku denir ve içerisinde akla ilk gelecek hukuki mesele akıllı sözleşmelerdir.

10- Veri Tabanı ve Ağ Uzmanları

Veri tabanı uzmanı; fiziksel olarak bilgiler tutan veri tabanı sistemlerinin kurulmasını, tasarlanmasını sağlayan, veri tabanını sorgulayan ve güvenliğinin sağlanması için çalışma yürüten kişidir.

Daha bir çok meslek var ve yeni meslekler de oluşacak. Emekleyen bu piyasada sizde kendinize uygun olan bölümü seçerek o alandan ilerleyebilirsiniz. Bunun okulu yok, malesef ilgi duymalı araştırmalı ve kendinizi geliştirmelisiniz. Biz elimizden geldiğince sizlerle gelişmeleri paylaşmaya ve sizleri piyasa hakkında bilgilendirmeye devam edeceğiz.



Benzer Gönderiler